V.R.

"Het online volgen van het traject 'De Weg naar Jezelf' zorgde ervoor dat ik zélf de modules kon inplannen wanneer ze te volgen. Ik zat in een gejaagd patroon en vergat heel vaak bij de kleine momenten stil te staan. Ik wou wat dieper graven bij mezelf, gevoeligheden doen loskomen en vooral ze te leren omarmen. Door het traject werd ik bewust van die dingen die uit m'n opvoeding voortkomen en die ik zelf onbewust toepaste en toch anders wil aanpakken. Ik bevind me meer in het moment, durf de tijd al eens vergeten. Doe zo verder, Valerie! Dit komt recht uit je hart en je doet alles met gevoel."


N.H.

"Ik ervaarde heel veel stress en vond weinig rust. Ik wou meer bewust en ontspannen in het leven staan. Daarom heb ik het online traject 'De Weg naar Jezelf' aangekocht. De tussentijdse opdrachten waren niet altijd zo gemakkelijk maar wel noodzakelijk om er even bij stil te staan. Het heeft me doen inzien dat het belangrijk is de dingen anders aan te pakken. De inzichten rond hartcoherentie en de innerlijke criticus zijn blijven hangen. Ik raad het traject aan aan iemand die op zoek is naar zichzelf, veel stress heeft en meer wil genieten van de kleine dingen.

Door dit traject ben ik terug meer beginnen lezen en mediteren en sta ik meer bewust in het leven. Dikke merci!"


E.V.

"Het was mama die me overhaalde om bij Valerie langs te gaan. Ik twijfelde eerst maar was overtuigd dat ik iets moest doen aan de stress- en paniekaanvallen die ik voornamelijk heb tijdens de examenperiode. Op een leerrijke, speelse manier leerde ik hartcoherentie kennen. Iets wat ondertussen een deel van mijn routine geworden is en me helpt om het 'onstuimig paardje' in mijn brein tot rust te brengen. Een echte aanrader!"


C.V.

"Toen mijn mama mij voorstelde om bij Valerie meer te leren over hartcoherentie zag ik dat eerst niet goed zitten. Ik vond het allemaal nogal zweverig, alsof 'ademen' ervoor ging zorgen dat de storm in mijn hoofd ging liggen. Ik kon toch al ademen? Maar Valerie legt alles heel goed uit: hoe de adem, het hart en het brein samenhangen, en hoe rustig en ritmisch ademen ervoor kan zorgen dat het 'onstuimig paardje' in ons hoofd rustiger wordt. En dat had ik echt wel nodig. Bij mijn dagelijkse oefeningen gebruik ik een ademhalingsapp die mijn persoonlijke, ideale ademhalingsritme aangeeft. Ik heb het uiteraard soms nog moeilijk, maar dan neem ik het armbandje dat Valerie voor mij heeft gemaakt, dat helpt mij om rustig en ritmisch te ademen door afwisselend de grote en kleine bolletjes te tellen bij het in- en uitademen, en zo word ik rustiger in mijn hoofd. Ik ben blij dat mijn mama mij heeft kunnen overhalen om mij te laten bijstaan door Valerie."


"Door langdurige stressopbouw kreeg ik lichamelijke klachten. Ik had moeite om evenwicht te vinden tussen werk, gezin en ontspanning. Maar dankzij jou, Valerie, heb ik hartcoherentie leren kennen. Nu heb ik een manier gevonden waardoor ik mezelf tot rust kan brengen, wat ook een gunstig effect heeft op mijn omgeving. Het grote voordeel... ik heb mijn adem altijd bij me. Mede dankzij jouw inzichten en tips heb ik terug een balans gevonden tussen gezin, werk en ontspanning."


Sylvia


Caroline

"Het volgen van het 'Hartekracht traject' bracht voor mijn dochter van 11 waardevolle en bruikbare inzichten. Ze voelde zich snel vertrouwd door de rustige en professionele aanpak van Valerie. Het leren stilstaan, voelen en benoemen wat je ervaart maakt dat je even uit de negatieve situatie kan stappen om op adem te komen voor dat de storm kan losbarsten.


Door de hulpmiddelen en info leerde mijn dochter ook preventief trucjes toe te passen om de zee van emoties rustiger te houden, en meer vertrouwen te hebben.


We zijn zeer dankbaar voor de fijne begeleiding van Valerie."


Lesley

"Ik ben blij dat ik hartcoherentie heb ontdekt en jou ben tegengekomen. Je hebt me veel bijgeleerd over stress maar ook over mezelf. Magische oplossingen bestaan niet maar je hebt me alvast op de goeie weg gezet. Een vriendelijk duwtje in de goede richting helpt echt!"


Marianne

"Het online traject 'De Weg naar Jezelf' helpt om bewust stil te staan bij jezelf met de nodige onderbouwing van theorie en oefeningen. De masterclasses worden gepresenteerd door een zachte, lieve, warme vrouw die met veel passie en liefde probeert inzichten te brengen of toe te lichten zonder oordeel.

Dat onze adem zo een belangrijk onderdeel is van hoe we ons voelen/zijn, had ik onderschat.

Gun jezelf een 'adempauze' want dit levert een 'adembenemend' traject op."


Sabine

"Lieve Valerie, bij deze oprechte dank voor jouw begeleiding op mijn pad. Bedankt voor al jouw steun en begrip, jouw inlevingsvermogen is bijzonder. Bedankt voor de vele inzichten die je mij gegeven hebt en dank om jouw kennis met mij te delen. Ik ben jou zeer erkentelijk en jij verdient een waardevolle aanbeveling."


Lesley

"Bij sommige oefeningen van het online traject 'De Weg naar Jezelf' voelde ik wat weerstand; de zelfcompassie bijvoorbeeld, daar worstel ik nog wat mee. Maar ik heb alles een kans gegeven. En meestal, door het wat te laten bezinken, valt alles wel in z’n plooi. Andere oefeningen blijven dan weer doorwerken, zoals de oefening 'Hoe wil jij je voelen' uit de 2de module. Wat wil ik nu echt? Wat zijn mijn kernwaarden? Daar sta ik nog regelmatig bij stil. De cursus is heel toepasbaar op je dagelijks leven.

Voor mij was het ook een verdieping en verbreding van het hartcoherentietraject dat ik reeds volgde."


Els

"Beste Valerie, tijdens een moeilijke periode op mijn werk, kwam ik bij jou terecht. Je hebt een brede kennis, die je vol enthousiasme met mij deelde. Tijdens de sessies leerde ik beter te ademen. Ik oefen nu minstens 2 keer per dag, het zijn momentjes waar ik intussen naar uitkijk! Het is een goed hulpmiddeltje bij onrust (en ik heb het altijd bij me).

Je hebt vooral ook een warm hart. Ik heb veel gehad aan onze gesprekjes, je gaf me vertrouwen dat het goed zou komen. En… je had gelijk😊"


Sara"Mijn kinderen, mijn echtgenoot, mijn werk, mijn huishouden, mijn familie en vrienden: elk van hen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Aan elk van hen wil ik het beste van mezelf geven.  Hierdoor had ik vroeger het gevoel dat ik geen rust voor mezelf kon vinden... Dankzij het toepassen van de hartcoherentie krijg ik meer rust en tegelijkertijd ook meer energie. Ik geniet nu van de rust tijdens de ademhalingsoefeningen. Dit komt niet alleen mezelf ten goede, maar ook alles en iedereen die ik lief heb."


Marie-Christine


"Het toepassen van hartcoherentie heeft een positieve impact gehad op mijn leven.  Het geeft me elke dag de rustige ondersteuning die ik vroeger miste."


Didier

"Ik had er geen zin in, ik had er geen tijd voor en eigenlijk geloofde ik er niet in. Maar ik had fysieke kwalen die me ongerust maakten en waar de cardioloog geen oorzaak kon voor geven. Door de volharding van mijn vrouw ben ik overstag gegaan. De golfjesoefening lag me niet, maar eens ik begon met de ademhalingsoefeningen merkte ik snel een positief effect. Ondertussen is het begeleid ademen een deel van mijn vaste routine geworden. Ik doe mijn ademhalingsoefeningen 2 x per dag 10 minuten, 's morgens voor het werk, en 's avonds. Als ik merk dat ik het nodig heb las ik nog een korte adempauze in over de middag. De ademhalingsoefeningen bezorgen mijn lichaam de nodige rust en balans. Het vervelende gevoel ter hoogte van mijn borstkas is verdwenen. Focusademen helpt me om te gaan met de dagelijkse stress."