Hey, hallo, ik ben Valerie


bezielster van Vind je balans

Toen ik enkele jaren geleden elke dag opstond en ging slapen met het gevoel van een olifantenpoot op mijn borst wist ik dat het zo niet verder kon. Ik vond geen rust meer in mijn hoofd, had het gevoel dat ik geleefd werd. Op mijn werk werd ik niet naar waarde geschat en dat vrat aan mij. Ik was eind de 30; de 10 voorgaande jaren hadden volledig in het teken gestaan van het werk en de kinderen. Me-time leek uit mijn woordenboek geschrapt te zijn. Ik kwam niet meer toe aan de dingen die ík graag deed. Ik was zelfs vergeten wat die dingen waren. Vooral het gevoel geen controle te hebben over mijn eigen tijd maakte me heel onrustig. Kwam daarbij dat ik heel perfectionistisch was en vooral graag gezien wou worden. Ik had enorm veel behoefte aan bevestiging, en knikte en zei 'ja' op dingen om toch maar die bevestiging te krijgen. 

Daardoor was ik echter mezelf helemaal kwijt geraakt.


'Laat het los', zeiden ze dan. Alsof je die onrust, dat gepieker, dat perfectionisme zomaar met een vingerknip of een knop kan uitzetten. Ik heb jaren gezocht naar een manier om los te laten. Nu weet ik dat ik niet moet loslaten, maar toelaten. Mijn overprikkelde brein tot rust brengen en bewust worden van mijn gedachten waren de sleutel tot de vrijheid die ik al die jaren zocht.

Ben jij als vrouw met tientallen bordjes in de lucht klaar om eindelijk eens wat rust te krijgen in dat hoofd van jou? Snak je naar een PAUZE-knop? 

Start hier en download de gratis videoreeks 'Van Chaos naar Rust' 

Ik help je graag tot rust komen, en op een fijne manier omgaan met de stress die het leven je opdringt. 


Met mijn medische achtergrond als apotheker kijk ik verder dan wat aan de oppervlakte te zien is.


Ik stond vroeger ook waar jij nu staat! 


Wetenschappelijke verdieping in de verbinding tussen ons denken, ons lichaam en ons hele zijn heeft me zoveel veerkrachtiger gemaakt.


Ik wens het jou toe ♥

Zelfzorg is niet egoïstisch. Het is de bedding voor zorg voor anderen... 


V.C. 

Ademruimte. Geen enkel woord omschrijft beter wat ik nu ervaar, na jaren van een beklemmend gevoel. Gewoon al het lezen van het woord doet me een diepe ademteug nemen en vrijheid ervaren.


Dat klinkt misschien abstract, maar de druk op mijn borst is verdwenen. Mijn lichaam geeft aan dat het oké is nu. Betekent dit dat ik geen stress meer ervaar? Neen, maar ik word er niet meer door overmand. En ja, ik pieker nog af en toe - met 2 tienerdochters in huis is dat moeilijk om niet te doen ;-) - maar ik heb een manier gevonden om met de piekergedachten om te gaan.


Ik heb mijn leven zo ingericht dat er een veel beter evenwicht is tussen mijn werk, mijn gezin en datgene wat mijn hart vervult.


Ik ben minder reactief - ken je dat, dat je nogal kortaf reageert als iemand een opmerking geeft? - en durf beter mijn grenzen aangeven.


Bevestiging krijgen vind ik nog altijd leuk - wie niet? - maar het is geen vereiste meer. Ik durf zelfs mijn perfectionistisch kantje al eens negeren.


Ik durf zeggen dat ik van een bang meisje geëvolueerd ben naar een vrouw met zelfvertrouwen die haar waarde kent. Ja, ik voel me gewoon veel beter in mijn vel nu ♥


Leg, terwijl je dit leest, even je rechterhand op je hart en je linkerhand op je buik. Adem een zestal keer rustig in en uit via je neus. 

Sluit eventueel je ogen... 

Ervaar wat het met je doet ♥ 

Ik ben al meer dan 20 jaar apotheker en heb in die periode de verkoop van voedingssupplementen en medicatie tegen angst, depressie en slaapstoornissen alleen maar zien toenemen. Het is een beetje beangstigend hoe we het met z'n allen alsmaar moeilijker hebben om om te gaan met het leven van alledag.


Het doet me denken aan het gekende gezegde met de kraan en de dweil. Je kan wel dweilen en aftrekkers blijven bijhalen (de symptomen wegnemen), maar zolang de kraan wagenwijd open staat zal je blijven ploeteren. Wat is dan wel duurzaam? Voor mij is het antwoord duidelijk: de kraan wat dichter draaien.


Wat betekent dit? Dat ik jou in de apotheek met veel plezier bijsta in de keuze van het juiste supplement. Maar dat ik het als bezielster van 'Vind je balans' als mijn missie zie om vrouwen zoals jij, met jouw eigen struggles en obstakels, écht te zien. Om jou zélf de sleutel te laten ontdekken van het omgaan met datgene dat het leven in je schoot werpt. Niet gewoon je klachten (symptomen) weg te nemen, maar inzicht te geven in hoe je geest en lichaam met elkaar verbonden zijn. In wat je kan doen om zélf je stress te reguleren en je hoofd tot rust te brengen. Zodat je voelt dat je leeft in plaats van geleefd te worden. Vanuit een positieve invalshoek. Dus niet door weg te duwen wat je niet wil, maar door ruimte te geven aan datgene wat je wél wil.


Ik luister graag naar jou.

Als je me aankijkt

met ogen die lachen


Laat ik me zien


V.C.

De laatste jaren ben ik mezelf aan het herontdekken. Al die dingen die ik als kind zó graag deed waren gedurende meer dan 2 decennia helemaal op de achtergrond geraakt. Mijn rationele deel is al die jaren met alle aandacht gaan lopen waardoor mijn creatieve deel geen ruimte meer kreeg.


Maar door hartcoherentie en mindfulness in mijn leven te verweven, tijd te MAKEN voor mezelf en boeken te verslinden (vroeger haatte ik boeken lezen) heb ik eindelijk terug contact kunnen maken met die passies uit mijn kindertijd.


Ik schrijf tekstjes op Instagram, over die dingen die me bezighouden, ik ben tekenles gaan volgen en ik ben op zoek naar een koor waar ik me goed in voel (alle suggesties zijn welkom). En sinds kort heb ik mijn eigen podcast 'De zoekende Vrouw' waar ik mijn zoektocht deel in het leven, als vrouw met zoveel bordjes in de lucht, te vinden op Spotify. Daarin kan ik helemaal mijn creatieve ei én stem kwijt. Zalig vind ik het ♥

Luister naar de Podcast


De zoekende Vrouw